x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Entregada l'acreditació dels castells com a tresor immaterial de Catalunya

17-11-2009

La ciutat de Valls ha acollit aquest dilluns al vespre, dia 16 de novembre, l'acte de reconeixement als castells com un dels 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra, iniciativa promoguda per l'organització Capital de la Cultura Catalana amb la voluntat de projectar, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà.

El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha lliurat al president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, amb la presència de membres de la resta de Junta Directiva de la Coordinadora, el diploma que acredita als Castells com a tresor del patrimoni cultural immaterial català i andorrà. L'acte s'ha celebrat a l'Ajuntament de Valls, ciutat bressol del món casteller.

Un total de 100 propostes van optar a convertir-se en tresor del Patrimoni Cultural Immaterial. Elegits per votació ciutadana de 37.418 persones, els 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra són els següents:

- Diada de Sant Jordi
- Sardana
- Castells
- Foc de Sant Joan i la Flama del Canigó
- Representacions de la Passió de Jesucrist
- Balls de Diables -diables+correfocs-
- Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell
- Festa Major de Vilafranca del Penedès
- Festa de la Misteriosa Llum de Manresa
- Patum de Berga