x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Valoració positiva de la prova pilot de "Tots som una colla"

21-11-2009

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i el Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya han valorat molt positivament els resultats de la prova pilot del projecte "Tots som una colla" d'integració de nouvinguts en el món casteller. Prop de 200 persones han participat en els tallers desenvolupats per quatre colles castelleres aquest passat mes d'octubre. La prova, a més, ha tingut un gran valor com experiència de cara a fer extensiu el projecte a la totalitat de colles que ho desitgin l'any vinent.

Aquestes són les principals conclusions que s'han posat de manifest en la jornada d'avaluació de "Tots som una colla", que s'ha celebrat aquest matí a la seu de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, a Barcelona, amb la presència d'una cinquantena de persones. El president de la CCCC, Miquel Botella, ha fet un repàs als motius pels quals els castells són un element de la cultura popular amb especial capacitat d'integració. Per la seva banda, el director del CPCPTC, Ramon Fontdevila, s'ha mostrat molt satisfet pels resultats i a encoratjat la resta de colles a sumar-se al projecte el 2010. En aquest sentit, tot i reconèixer que no és un bon moment econòmic, ha assegurat que "Tots som una colla" és un projecte prioritari pel departament.
En l'acte també han intervingut Sergi Benedicto, director del projecte, i Guillermo Soler, gerent de la CCCC, així com a representants de les quatre colles que han dut a terme la prova pilot: Margeners de Guissona, Marrecs de Salt, Nens del Vendrell i Sagals d'Osona. Entre les conclusions de la prova pilot s'ha destacat la importància d'una bona planificació i d'aconseguir, gràcies als tècnics d'immigració de cada territori, vies de contacte amb els col·lectius nouvinguts. Igualment s'ha destacat la riquesa que, com a experiència, suposa per tota la colla participar-hi.
En total han estat 194 persones les que han participat als tallers, de les quals un 64,3% eren homes. Pel que fa a la procedència dels participants, un 27,3% eren d'origen magribí, un 21,1% subsaharians i un 20,1% europeus.
"Tots som una colla" és un projecte de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb el suport dels departaments d'Acció Social i Ciutadaniai de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat.