x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Un pas més per la declaració dels castells com a patrimoni de la UNESCO

18-02-2010

La UNESCO ha comunicat a la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat que el dossier de la candidatura ha estat declarat "tècnicament complet". Aquest pas, previ a la inclusió en la Llista del Patrimoni Immaterial de la UNESCO, indica que ja disposen de tota la informació per a prendre una decisió i que la candidatura segueix el seu curs habitual. El dossier de la candidatura va ser lliurat directament a París l'agost de l'any passat, i posteriorment s'ha donat resposta a la demanda d'informacions complementàries per part de la UNESCO.

El següent pas és l'examen del dossier per part de l'òrgan subsidiari el proper mes de maig. Aquest òrgan subsidiari farà una recomanació sobre la decisió final, que ha de prendre el Comitè Intergovernamental, que es reunirà a Kènia el proper mes de novembre.
La candidatura dels castells, que va rebre l'abril del 2008 el suport unànim

e del Parlament de Catalunya, està impulsada pel Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Unescocat i la revista Castells.