x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Més de 250 assistents a les jornades de prevenció de lesions

11-04-2010

Més de 250 castellers, pertanyents a una trentena de colles, van participar ahir dissabte al matí en la 14a edició de les Jornades de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, que es van celebrar al llarg de tot el matí a les Cotxeres de Sants. Les jornades les organitzaven el Grup per al Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, els Castellers de Sants i la Coordinadora de Colles Castelleres.

Les jornades, entre d'altres qüestions, van servir per fer un balanç del primer any de prova del casc dels dosos. Uns dos terços de les colles actives van acabar el 2009 fent servir el nou casc. La informació recollida al llarg de la temporada passada, però, no és suficient per extreure'n conclusions, de manera que la fase d'estudi es prolongarà com a mínim tot el 2010. Durant aquest temps, les colles tenen flexibilitat en l'ús del nou casc, tenint en compte que l'adaptació és més complexa del que ho va ser en el cas de la protecció per enxanetes i acotxadors. Justament per això, dos dels tallers pràctics també es referien al casc dels dosos: un sobre la seva correcta col·locació i un altre sobre possibles solucions als problemes en les posicions del pom de dalt.

A més, entre els aspectes teòrics tractats a les jornades també hi va haver els terres atenuadors, les proteccions dentals i el nou projecte de proteccions cervicals. Pel que fa a la part pràctica, a més dels assenyalats es van dur a terme tallers sobre treball de la por en la canalla, l'equip del baix i la tècnica del pilar caminant, a més d'un d'específic per a grallers i timbalers.