x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Tret de sortida a la campanya de promoció de la candidatura Unesco

26-04-2010

La Nit de Castells, celebrada el passat dissabte dia 24 a Terrassa, va servir com a tret de sortida de la campanya de promoció de la candidatura dels castells a la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. En el decurs de la nit es va presentar de forma oficial el logotip de la campanya, que es veurà en forma de pancarta a les places castelleres i que les colles lluiran en les seves publicacions, pàgines web, etc. L'objectiu és aconseguir la màxima difusió de la candidatura abans de la decisió final de la Unesco, que està prevista per al mes de novembre.

A més de la presentació de la campanya, la Nit de Castells també va servir per lliurar els ja tradicionals premis atorgats per la revista Castells, organitzadora de l'event. En aquest cas, els premiats van ser Josep Anton Falcato, fundador dels Minyons, com a trajectòria individual i les colles universitàries com a iniciativa social. La beca va correspondre a un projecte d'integració d'invidents dels Margeners de Guissona i el premi Ambaixador de Castells es va lliurar als expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

A més de Pujol (Maragall va excusar la seva absència), en l'acte hi van ser presents el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i els alcaldes de Terrassa, Mataró i Valls, entre d'altres autoritats. Tots ells es van fer una fotografia de família, juntament amb un representant de cada colla, en suport a la candidatura Unesco.