x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Acord per l'agermanament dels castells i les festes d'Algemesí

17-06-2010

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Patronat de la Fundació de les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí han iniciat aquest diumenge al migdia el procés per agermanar aquestes dues manifestacions de cultura popular, incloses per la Unesco dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. L'acte s'ha fet aquest cap de setmana a Algemesí, coincidint amb la tretzena edició de la Trobada de Muixerangues, en la què han participat els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell. 

El document signat per les dues institucions és un acord per "iniciar les gestions per a l'agermanament de les dos manifestacions culturals" (està previst que es dugui a terme durant les festes de la Mare de Déu de la Salut, al setembre), "reconeguent que la relació entre les manifestacions de patrimoni immaterial millorarà la sensibilització en el plànol local, nacional i internacional". En l'acte de signatura, celebrat a la Capella de la Troballa, seu del Patronat, el president de la CCC, Sergi Valdé, ha recordat el parentiu que existeix entre els castells i les muixerangues, el ball més característic de les festes d'Algemesí. Juan Trull, president del Patronat, ha volgut reconèixer i agrair l'impuls que havia suposat per a la candidatura d'Algemesí a la Unesco el reconeixement assolit, un any abans, pels castells. L'acte l'ha presidit l'alcalde d'Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i ha finalitzat amb els pilars simultanis de les dues colles castelleres i de la Muixeranga i la Nova Muixeranga d'Algemesí.