x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

TVC donarà al Concurs un tractament de "final de Champions"

29-09-2010

Televisió de Catalunya dedicarà a la retransmissió del Concurs de Castells uns recursos tècnics equiparables als que faria servir en una final de la Champions League de fútbol. El Concurs, que se celebra aquest diumenge a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona, serà retransmès íntegrament en directe pel canal d'HD, se'n farà un resum de dues hores al vespre per TV3 i, a més, també serà enregistrat en 3D per a crear un producte exportable. Aquesta aposta de TVC pel Concurs és, en bona mesura, fruit dels treballs de la comissió conjunta entre la televisió pública catalana i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

TVC va presentar aquest dimarts, en roda de premsa, el desplegament tècnic previst pel Concurs, que inclou més d'una quinzena de càmeres (inclosa una Spider Cam, penjada per dos cables de la cúpula de la TAP i que permetrà arribar a qualsevol racó), dues unitats mòbils i unes 80 persones. Jordi Serra, cap de programes de TVC, va assegurar que això suposava "un tractament de final de Champions". "Ja fa més d'un any que vam rebre l'encàrrec des de la direcció de TVC de treballar amb la CCCC per millorar el relat dels castells a la televisió, i hem anat introduint petites millores, però ens faltava una fita final, que és el Concurs", va explicar. Serra també va destacar que, vint anys després de la primera emissió castellera a TVC (precisament el Concurs del 1990), els castells feien el salt del 33 a TV3: "Portar el Concurs a TV3 era una demanda de la CCCC, però també voluntat nostra de poder lluir millor tota aquesta feina."

Per la seva banda, Paulí Subirà, cap d'imatge de TVC, va explicar que del Concurs se'n farà una doble realització, una amb una mòbil HD i una altra en 3D. De l'enregistrament en 3D se'n farà un programa especial que servirà per "ensenyar els castells al món de la millor manera possible". En la mateixa roda de premsa ja es van poder veure unes espectaculars imatges de castells en 3D. Subirà va resumir la filosofia del projecte com "aportar tecnologia per ajudar l'espectador a viure més els castells".

Miquel Botella, president de la CCCC, va manifestar que "històricament la Coordinadora s'havia desentès del Concurs, però finalment vam arribar a la conclusió que si realment volíem popularitzar els castells no podíem ignorar l'esdeveniment casteller més atractiu". Aquest canvi es va veure reflectit en un acord de la darrera assemblea. Botella va apostar per la continuïtat del Concurs a Tarragona: "Així com la CCCC va defensar que Valls és el bressol dels castells, i per tant és on tenim la seu i on ha d'anar el Museu Casteller, amb la mateixa rotunditat pensem que el Concurs ha de ser a Tarragona." Tot i això, va assenyalar la necessitat de continuar introduint millores obligades, precisament, per l'èxit del Concurs.

Precisament l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va agrair explícitament el suport de la CCCC que havia fet possible el salt qualitatiu en l'aposta de TVC pel Concurs, una "oportunitat de vestir de llarg" l'esdeveniment.