x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Presentat el cartell commemoratiu dels castells a la Unesco

14-10-2010

El pintor Joan Pere Viladecans ha presentat avui el cartell commeratiu que ha preparat per celebrar la inclusió dels castells dins la llista del patrimoni cultural immaterial de la Unesco. Segons Viladecans, el cartell reflecteix "una imatge contemporània, intercultural i arrelada a la terra" dels castells. Amb els colors predominants de la festa castellera, l'artista ha dibuixat una  corda amb un nus blanc sobre un fons negre per simbolitzar els castells. La corda es desfila a la base com unes arrels, i en el lloc que ocuparia l'anxaneta, hi trobem un vector que apunta cap al cel. Els detalls són en vermell, un altre dels colors habituals dels castellers. Blanc, vermell i negre.  A més de l'autor del cartell, la presentació, que s'ha fet aquest migdia a l'Antiga Fàbrica
d'Estrella Damm a Barcelona (patrocinadors de l'acte), ha tingut les intervencions de Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i de Joan Manuel Tresserres, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació. Botella ha reivindicat els castells com a mostra d'art i com a grans transmissors de valors universals. El Conseller ha elogiat el gran esforç fet fins ara per la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat, alhora que ha desitjat que aquesta obra de Joan Pere Viladecans pugui ser la primera peça de la col·lecció del futur Museu Casteller de Catalunya.

En l'acte, dut a terme amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, tots els assistents equipats amb unes ulleres especials per veure imatges en alta definició, han vist un reportatge elaborat el 3 d'octubre passat al Concurs de Castells de Tarragona fet  amb la tecnologia 3D.

En nom d'Estrella Damm, el seu director general Enric Crous ha donat per fet que els Castells rebran la declaració que esperen de la UNESCO, i ha comparat els valors d'aquesta tradició als de l'empresa que dirigeix.

La resolució final de la UNESCO es coneixerà en la reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que se celebrarà el mes de novembre a Nairobi, Kenia. La Comissió que ha impulsat la candidatura està constituïda pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la CCCC, la revista "Castells" i Unescocat.