x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El món casteller celebra el reconeixement de la Unesco

22-11-2010

El món casteller ha celebrat al llarg de la darrera setmana la inclusió dels castells en la llista del patrimoni immaterial de la humanitat de la Unesco. Les celebracions van arrencar des del mateix moment de la nominació, a primera de dimarts dia 16, especialment a Valls. A la ciutat bressol dels castells, l'ajuntament havia instal·lat un escenari i una pantalla gegant a la plaça del Blat per tal de poder seguir en directe la sessió que se celebrava a Nairobi. Un cop es va conèixer la decisió, les dues colles de Valls van aixecar sengles pilars de cinc i es va descobrir una placa commemorativa a la façana de l'ajuntament. En d'altres poblacions hi va haver celebracions espontànies per part de les colles.

L'acte central de celebració, convocat per la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat, va tenir lloc dissabte a l'antiga fàbrica Damm, al carrer Rosselló de Barcelona, i hi van assistir uns 2.000 castellers d'arreu del país. L'acte va comptar amb la música en directe de Teràpia de Shock i Lax'n'Busto (grup amb connexions castelleres). A més, hi va haver uns breus parlaments a càrrecs dels representants de les entitats que han integrat la comissió (el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la revista "Castells" i Unescocat) i una aixecada conjunta de pilars commemoratius.

La festa va continuar l'endemà diumenge a Terrassa, on, en acabar la Diada dels Minyons, la canalla de les tres colles participants va desplegar una gran pancarta-llençol amb el logo de la campanya, flanquejada per sis pilars. Aquests dies també s'han fet actes oficials a poblacions com Tarragona o Vilafranca del Penedès.