x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Coordinadora signa un conveni amb el Centre de Documentació Castellera

22-03-2012

La CCCC ha signat aquest matí a Valls un conveni de col·laboració amb el Centre de Documentació Castellera de Catalunya (CDOCA) amb la finalitat de treballar de forma conjunta per ampliar el fons del Museu Casteller de Catalunya. Han assistit a l’acte de signatura la presidenta de la CCCC, Anna Guasch; l’alcalde de Valls, Albert Batet; el regidor de Cultura, Jordi Garcia, i el director del Museu de Valls, Jordi París.

El conveni preveu diversos àmbits en què la CCCC pot ajudar el CDOCA: fent difusió de l’existència i funció del Centre entre les colles membres, fent intermediació amb TVC per a la cessió del seu arxiu d’imatges, o estudiant la possibilitat de vincular la Base de Dades Coordinadora – Jove de Tarragona a l’arxiu de premsa del Centre. De la seva banda, el CDOCA ha de custodiar el material i garantir-ne l’accessibilitat als investigadors o persones interessades en la matèria.

En el moment de la signatura del conveni, la Coordinadora ha fet una primera donació de diversos materials, com ara una col·lecció de camises d’una cinquantena de colles en actiu o una samarreta del FC Barcelona que homenatja les colles i que va ser regalada a la CCCC pel club amb motiu de la proclamació dels castells com a patrimoni de la humanitat.

Durant l’acte, l’alcalde de Valls ha destacat el vincle de la CCCC amb la ciutat de Valls i ha manifestat que “en moments com els actuals és hora de treballar per trobar recursos i recollir material”. D’altra banda, Jordi París ha agraït a la Coordinadora que prengui el compromís de recordar a les colles l’existència del Centre, mentre que la presidenta, Anna Guasch, ha manifestat la voluntat de “màxima col·laboració en àmbits diversos, no només amb les colles sinó també amb TVC, per exemple”.