x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Damm renova el patrocini als castells amb un conveni per cinc anys més

10-07-2012

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart; el director general de Damm, Enric Crous; el director de TV3, Eugeni Sallent, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Sergi Valdé, han signat avui a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm un conveni que inclou un patrocini per part d'Estrella Damm a l'activitat castellera per un període de 5 anys. Aquest patrocini ajudarà al finançament de la CCCC, tant per dur a terme les seves activitats i difondre els seus valors com per poder fer front a les mesures de seguretat necessàries dels castellers i disposar d'una assistència adequada en cas d'accident.

El conseller Mascarell ha destacat que la signatura del conveni era "un acte metàfora del que volem que sigui el país, amb els castellers, que són símbol nacional i reconeixement internacional, exemple a tot el món de com la cultura popular es pot matenir forta; una televisió pública que ha engrandit la cultura del nostre país; i una empresa que és aliada de bona part de la nostra cultura".

El president de la CCCC, Sergi Valdé, ha destacat la fidelitat de Damm amb el món casteller, ja que el seu suport econòmic es remunta al 1997, així com de Televisió de Catalunya, que el 1990 va començar a fer retransmissions castelleres. Enric Crous també s'ha referit a que en aquest temps "han canviat moltes coses i per nosaltres és un honor poder col•laborar amb una activitat reconeguda com a patrimoni de la humanitat". Per la seva banda, Sallent ha refermat el compromís de TVC amb el món casteller i ha recordat que el nou conveni suposa també una millora de la cobertura televisiva de l'actualitat castellera. En aquest sentit, l'acord atorga els drets d'imatge de les activitats de les colles a TV3, que les difondrà en el seu programa "Quarts de nou" i que podrà cedir també a les televisions locals adherides a la Xarxa Audiovisual Local, amb les quals ha firmat darrerament un acord d'intercanvi i col•laboració.