x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Tarragona acull dissabte una Jornada de Prevenció amb rècord d'assistència

04-04-2013

La XVIIa edició de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, que se celebrarà aquest dissabte al Campus Catalunya de la URV a Tarragona, suposarà un rècord de participació ja que per primer cop se superaran les 50 colles i 300 persones assistents. La Jornada l'organitzen la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Pataquers de la URV i el Grup per al Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller i s'ha presentat aquest dijous a la tarda.

Alfonso González, president de la CCCC, ha destacat l'aposta decidida que aquesta entitat fa per la Jornada com una de les prioritats de la seva activitat anual, cosa que s'ha traduït en un esforç econòmic més gran. Per la seva banda, Martí Castillejo, president dels Pataquers, ha expressat la satisfacció de poder participar com a organitzadors en la jornada, "cosa que demostra la maduresa de la nostra colla i del conjunt del món casteller universitari, que a vegades no s'ha tingut prou en compte". Una de les ponències de la jornada, de fet, està dedicada a la tècnica de les colles universitàries. 

Enric Rovira i Toni Guerra, membres de l'equip mèdic de la Jove de Tarragona i del Grup de Foment, han destacat com la jornada continua creixent per donar cabuda a més participants. Segons Rovira, ha estat necessari "un esforç d'imaginació" pel que fa als continguts, i en aquest sentit ha destacat tres novetats: l'augment del nombre de tallers pràctics, la institucionalització de trobades d'equips mèdics i de canalla de les colles, i el concurs de pòsters científics. Guerra ha apuntat com la jornada tarragonina ha de suposar la consolidació de la fòrmula matí-tarda (estrenada fa dos anys a Reus) i també ha destacat com els continguts són transversals, ja que van des de la canalla fins a la gent gran. 

Entre els plats forts de la Jornada hi haurà la presentació del manual de prevenció que ha elaborat la CCCC i la presentació dels resultats definitius de l'estudi psicològic de la canalla castellera. 

Podeu trobar més informació sobre els continguts de la Jornada aquí.