x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

L'assemblea aprova l'adhesió al dret a decidir i el protocol de noves colles

17-03-2013

L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar aquest dissabte adherir-se a la declaració en favor del dret a decidir del Parlament de Catalunya, així com el nou protocol d'ingrés de noves colles a l'entitat, entre d'altres qüestions. L'assemblea, que es va celebrar a l'escola municipal de música Pau Casals del Vendrell, va servir també per aprovar la nova junta de la CCCC, que encapçala com a president Alfonso González, precisament dels Nens del Vendrell.

Un total de 53 colles castellers (sobre un total de 70 convocades) van participar en l'assemblea, que va tenir una durada de prop de tres hores. Amb aquesta assemblea finalitzava el mandat de la junta que ha dirigit la CCCC els darrers tres anys. El president sortint, Sergi Valdé, va fer balanç de la feina feta durant aquest període -en què, entre d'altres, els castells van aconseguir el reconeixement de la Unesco- i especialment el darrer curs. Precisament l'excel·lent moment que viu el món casteller, amb profusió de projectes de creació de noves colles, va motivar que la junta dissenyés un protocol que serveixi com a guia per aquestes noves agrupacions, en vigor des del desembre de 2012, i que en l'assemblea es va ratificar amb 730 vots a favor i 20 abstencions. El mateix resultat es va donar respecte la proposta d'adhesió a la declaració en favor del dret a decidir del Parlament de Catalunya. També es va aprovar l'ús del casc en el pom de dalt de les colles universitàries, si bé amb un període d'adaptació fins al setembre de 2014. 

La nova junta va ser escollida per unanimitat. En serà president Alfonso González, dels Nens del Vendrell, que ja havia format part de la junta sortint com a vocal. Estarà acompanyat per Josep Maria Cortés (Joves de Valls) com a vicepresident, Joan Riera (Sagals d'Osona) com a secretari i Jordi Grau (Jove de Tarragona) com a tresorer. La resta de vocalies de la junta l'ocupen els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Badalona. Entre els objectius que s'han fixat per al seu mandat ha estat explorar la possibilitat de dissenyar un producte turístic casteller de qualitat, així com una "marca de prestigi" del món casteller. 

Els Nens del Vendrell van exercir d'amfitrions de la jornada, organitzant al matí una ruta literària i castellera per la capital del Baix Penedès, amb lectures de textos de Pau Casals, Salvador Espriu, Àngel Guimerà, Andreu Nin o Joan Raventòs, entre d'altres personalitats.