x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El Vendrell acull aquest dissabte l'assemblea de la Coordinadora

13-03-2013

Un total de 70 colles estan convocades aquest dissabte a la tarda a l'assemblea ordinària de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que se celebrarà a l'Escola Municipal de Música Pau Casals d'El Vendrell. En aquest sentit, la colla amfitriona, els Nens del Vendrell, han volgut aprofitar aquesta ocasió per donar a conèixer la seva població amb una proposta que combina castells, cultura i gastronomia. Així, al matí s'ha convidat els assistents a l'assemblea a fer una Ruta Literària Castellera per la capital del Baix Penedès, i al migdia hi haurà un dinar al local de la colla amb la col·laboració de les Cuines del Vendrell i el Vine Tast, entre d'altres.

En aquest sentit, Benet Jané, alcalde del Vendrell, ha destacat que no només els Nens sinó també la societat vendrellenca s'ha abocat a acollir l'assemblea de la CCCC: "Ho fem de gust perquè ens sentim pioners del moviment casteller." Per la seva banda, Montserrat Turdiu, repressentant dels Nens, ha explicat que organitzar l'assemblea "és una manera de mostrar el nostre agraïment a la CCCC per tota la feina que fa". Turdiu també ha apuntat la idoneitat que l'assemblea es faci a l'escola municipal de música que porta el nom "del mestre Casals, gran aficionat als castells i molt vinculat als Nens", i un espai que, al mateix temps, havia acollit assajos de la colla anys enrere. Guillermo Soler, gerent de la CCCC, ha destacat que per aquesta institució és "un honor" celebrar l'assemblea en una plaça tan important en la història castellera com el Vendrell i ha pronosticat que podria ser la que hi participessin més colles. 

La ruta literària castellera pel Vendrell, que inclou 14 punts d'interès i la lectura de 21 textos literaris, ha estat dissenyada per Alfons Morillas, membre dels Nens. Segons Morillas, l'objectiu és doble: "D'una banda, mostrar l'ADN casteller del Vendrell; de l'altra, com han interioritzat el fet casteller alguns artistes de renom com Pau Casals, Àngel Guimerà o Salvador Espriu." La ruta està disponible també en una aplicació descarregable al mòbil.