x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Les colles aixequen més de 9.300 castells durant la temporada 2012

07-01-2013

El món casteller continua creixent. Les colles castelleres van aixecar durant l'any 2012 9.357 castells segons la Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona (BDCJ). Així, es torna a batre el rècord de castells plantats en una temporada (8.200 l'any 2011). A més, el percentatge de caigudes també ha estat el més baix de l'era moderna, i s'ha reduït fins al 3% de les construccions aixecades.

També s'ha incrementat el nombre d'actuacions, que gairebé han arribat al miler. Cal dir que aquestes són les dades que la BDCJ recull a data d'avui (és possible que a posteriori variï lleugerament). Les dades es refereixen a castells de sis o més pisos i pilars de quatre o més, aixecats en actuacions o actes públics (no en assajos).

La bona salut del món casteller es reflecteix, encara, en el nombre màxim de colles membres de la CCCC (66), els projectes de noves colles arreu del país, i el nivell de les colles: només sis han tingut resultats inferiors als de la temporada anterior.

(Podeu veure dades més completes i gràfiques en el PDF adjunt.)