x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els ajuntaments catalans donen suport al document dels valors del fet casteller

08-11-2012

Alguns dels ajuntaments més importants de Catalunya, encapçalats pel de Barcelona, s'han adherit en les darreres setmanes al document "Els valors socials del fet casteller", aprovat en l'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya del passat 24 de març a Molins de Rei. El primer ajuntament a adherir-s'hi va ser, de fet, el de Tarragona, el passat 22 de juny. Arran d'aquest fet, la junta de la CCCC va demanar a les colles membres de l'entitat que promoguessin mocions d'adhesió similars als seus ajuntaments.

Així, el passat 5 d'octubre l'ajuntament de Barcelona va aprovar la moció a proposta dels Castellers de Barcelona, en nom de la Coordinadora de Colles Castelleres de Barcelona. El 25 d'octubre va ser el torn de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, en un ple en què es va donar la paraula a un representant de la colla local. Uns dies més tard, el 30 d'octubre, era l'ajuntament de Granollers que s'hi adheria. Les darreres adhesions han arribat al llarg d'aquesta setmana: dilluns dia 5, a Vilanova i la Geltrú, i dimecres dia 7, a Mataró, en un ple en què van intervenir el president de la CCCC, Sergi Valdé, i el president dels Capgrossos de Mataró, Jordi Fornells. En tots els casos, les mocions es van aprovar amb unanimitat de tots els grups polítics municipals. 

Avui mateix encara hi ha prevista una nova adhesió, la de l'ajuntament de Berga, en el ple d'aquest vespre. 

El document "Els valors socials del fet casteller" va ser el resultat de les aportacions de totes les colles castelleres al llarg de l'any 2011, com a resultat del reconeixement per part de la Unesco, i recull una sèrie de compromisos per part de les colles per tal de garantir que aquests valors no es perdin en el futur.