x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Estrella Damm, patrocinador de gamma extra de "Castells" per als pròxims cinc anys

23-10-2015

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart; el director general de Damm, Enric Crous, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Josep Maria Cortès, han signat avui un conveni que inclou un patrocini per part d'Estrella Damm i la CCMA a l'activitat castellera per un període de 5 anys. L'acord, signat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, preveu que Estrella Damm i CCMA contribuiran amb diverses accions per a la difusió i promoció de l'activitat castellera a través de diferents suports i canals.

Aquest patrocini contribueix al finançament de les colles castelleres, tant per dur a terme les seves activitats i difondre els seus valors, com per poder fer front a les mesures de seguretat necessàries dels castellers i disposar d'una assistència adequada en cas d'accident.

Amb aquesta signatura, Estrella Damm dóna continuïtat al seu compromís amb el món casteller, que manté ininterrompudament des del 1997, i fa palesa la seva voluntat de suport a la cultura popular i tradicional catalana. "Els castells humans són una de les pràctiques tradicionals més destacades de la cultura popular catalana, per això, a Damm ens sentim orgullosos de poder continuar acompanyant a les Colles Castelleres de Catalunya en aquesta disciplina que cada vegada compta amb més seguidors, fins i tot, a nivell internacional", ha declarat Enric Crous, director general de Damm. En aquest sentit, el president de la CCCC, Josep Maria Cortès, va explicar com el número de colles pràcticament s'ha duplicat en el període en què Damm hi ha donat suport.

El president de la CCMA va definir el conveni com una mostra del compromís de la Corporació amb la cultura popular i amb el país, així com de la voluntat de servei públic. Finalment, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va destacar la "força de creixement intern" i la "capacitat d'empatia amb la societat" com dos dels grans actius del fet casteller. També ha assegurat que els castells són ara per ara un dels elements de la cultura catalana amb més presència internacional.

Tot i que actualment és vigent el conveni signat el 10 de juliol del 2012 fins al pròxim 31 de desembre del 2016, avui s'ha signat l'acord amb la voluntat de renovar el conveni de forma anticipada i resoldre l'actual per prosseguir amb el patrocini durant el quinquenni 2015-2019. Un dels motius d'aquest avançament és adaptar el conveni al pla de patrocini de la marca "Castells. Colles Castelleres de Catalunya", propietat de la CCCC. Així, el patrocini d'Estrella Damm s'equipara a la categoria de "Patrocinador Gamma Extra" del mateix. Aquest patrocini té caràcter exclusiu, i Estrella Damm serà l'únic patrocinador Gamma Extra de la CCCC i la marca "Castells. Colles Castelleres de Catalunya".

Mitjançant aquest conveni es garanteix la millor cobertura televisiva de l'actualitat castellera. La CCMA, en la seva tasca reconeguda de promoció de la cultura catalana, mantindrà el seu seguiment de l'actualitat castellera amb criteris de normalitat informativa. En aquest sentit, l'acord ratifica l'atorgament dels drets d'imatge de les activitats de les colles a la CMMA, que les difondrà en el seu programa "Quarts de nou" i en diferents espais dels seus canals.