x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC i Som* signen un acord per a la difusió audiovisual de les properes quatre temporades de castells

07-05-2019

Som* generarà i difondrà continguts sobre i per a la comunitat castellera a través de diferents canals i de la nova plataforma Castells.tv

Aquest migdia, Som* i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han signat un acord per a la difusió audiovisual de les properes quatre temporades castelleres. Som* serà l’encarregada de difondre l’activitat castellera dels propers anys a través de la retransmissió de la majoria de jornades castelleres i la creació de nous continguts. El projecte té el doble objectiu de consolidar la comunitat castellera i alhora difondre la seva activitat arreu del país i del món. LA CCCC valora molt positivament l’acord, ja que permet fer un gran pas endavant en el seu objectiu de vetllar per la màxima difusió del fet casteller i garantir la bona imatge i prestigi que l’activitat mereix.

Per fer-ho, les dues parts acorden continuar impulsant els continguts audiovisuals que actualment cobreixen l’actualitat castellera: 30 retransmissions en directe, el programa televisiu setmanal i els resums de les diades més importants de la temporada. També mostren el compromís d’actualitzar i millorar aquests continguts, ampliar-los i fer-los accessibles de forma gratuïta a tota la comunitat castellera i aficionada al fet casteller.

Un dels eixos principals d’aquesta nova etapa de la difusió del fet casteller serà el portal web Castells.tv, des d’on es mantindrà viva i dinamitzada l’actualitat castellera durant tota la temporada. A través d’aquest portal es podran veure de manera gratuïta les retransmissions de 30 jornades castelleres (entre elles, 6 diades d’especial rellevància), els resums de les jornades i peces específiques d’anàlisi castellera, així com nous continguts en diferents formats audiovisuals. A més de la difusió a través del nou portal web, Som* oferirà aquests continguts a diversos canals de televisió, especialment Televisió de Catalunya. Aquest acord també inclou la creació de continguts castellers per arribar al públic internacional, que cada cop té més interès per aquesta activitat. 

En resum, una major difusió, la millora de la qualitat dels productes, l’enfortiment de la imatge dels castells i de la comunitat, i la vocació internacional són els eixos vertebradors de la col·laboració. El projecte comptarà amb la producció tècnica de la productora de Som*, SomBatabat, i estarà pilotat pels seus productors executius Marc Roma i Oriol Cortacans.

SOM* la cultura de tots
Amb aquest acord Som* també vol consolidar i potenciar la comunitat castellera a partir del portal web Castells.tv i els continguts produïts per SomBatabat, la productora audiovisual del grup. SomBatabat està format per un equip intergeneracional expert en diversos formats audiovisuals i ha produït programes de televisió, pel·lícules i documentals per a televisions nacionals i internacionals.
Som* és la cooperativa catalana líder en els sectors de la cultura, l’edició i la comunicació. La seva missió és crear i produir continguts de qualitat i en diversos formats per a diferents comunitats. Així, Som* és líder en la comunitat d’història amb capçaleres com Sàpiens, Petit Sàpiens i El Món d’Ahir; en la comunitat de territori i turisme amb Descobrir i Experiències Descobrir, i en la comunitat de cuina amb Cuina i Receptes by Cuina.
Som* aglutina altres marques rellevants del país dedicades a la producció editorial, cultural i periodística com les editorials Ara Llibres i Amsterdam, la històrica col·lecció Bernat Metge i el projecte d’activisme cultural La Casa dels Clàssics, les capçaleres de periodisme de proximitat dels diaris Som i projectes innovadors com l’Atlas of the Future.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya
La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya és una entitat que va néixer l'any 1989 amb l'objectiu de vetllar pels interessos comuns de les colles castelleres, per fomentar el món casteller i, sobretot, per fer que els riscos inherents a l'activitat que duen a terme quedessin garantits sota la cobertura d'unes pòlisses adequades.
Actualment, la Coordinadora -l'única entitat que agrupa les colles castelleres- està formada per 104 colles. Regida per una Junta Directiva formada pels representants de dotze colles repartides per tota la geografia catalana i elegits en Assemblea cada tres anys, la junta actual treballa a partir de tres eixos principals: l’aposta d’una Coordinadora de totes les colles i per a totes les colles; la millora de la seguretat i la prevenció a la pràctica castellera, i l’ampliació de la difusió i coneixement del fet casteller, objectiu que es vincula directament amb aquesta col·laboració que inicia amb Som*.

El castells, Patrimoni Cultural Immaterial
Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d’alçada. Sota el tradicional lema identificatiu “força, equilibri, valor i seny”, els castells constitueixen una excel·lent targeta de presentació de Catalunya al món. Contemplar una exhibició castellera i, especialment, participar-hi és una experiència apassionant que permet posar de manifest la lluita per l’autosuperació individual i col·lectiva, l’esforç per assolir un objectiu, la solidaritat i la integració de gent de totes les edats, condicions i capacitats sota un mateix projecte.
El 16 de novembre de 2010, a Nairobi (Kenya), la Unesco va aprovar la inclusió dels castells en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, atorgant així un reconeixement universal a aquest element.