x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC celebra l’Assemblea General Ordinària 2020 en format virtual

09-11-2020

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va celebrar aquest dissabte l’Assemblea General Ordinària per primera vegada en format virtual a causa de la situació sanitària. Estava previst realitzar-la el mes de març a Sant Cugat del Vallès, però el període de confinament total va obligar a ajornar-la.

Hi van participar 55 de les 102 colles convocades i es va realitzar mitjançant una plataforma que garantia un entorn jurídic amb validesa legal a la participació a distància, quòrum, vot electrònic segur i custòdia legal. A més, va permetre també la retransmissió en streaming. 

L’assemblea va estar presidida per Sergi Font (Marrecs de Salt), que havia de recollir el relleu al capdavant de la CCCC de Roger Gispert (Castellers de la Vila de Gràcia) durant l’assemblea del mes de març, però finalment ho va fer el mes de maig amb un acord de junta. 

Un cop aprovats l’informe de les colles amb dret a vot i l’acta de l’assemblea anterior, es va repassar l’informe d’activitat de la junta durant el període 2019-2020, on es va fer especial èmfasi en les dificultats viscudes tant la temporada passada com aquesta, que no han aturat però l’activitat ni el projecte de candidatura que va presentar l’actual junta a principis de 2018 i que s’acaba el primer trimestre de 2021.

Més enllà de l’informe de la junta, també es van tractar altres aspectes com la gestió de la situació COVID-19 i la comissió creada a la que es va agrair la implicació i professionalitat a l’hora d’elaborar el document de recomanacions per tornar a l’activitat castellera; la feina realitzada per avançar i millorar en la gestió col•lectiva dels drets d’imatge; o el treball fet des de la Direcció Científica i Mèdica que inclou, entre d’altres, l’estudi del dimensionament de les pinyes.

L’assemblea va servir va servir també per aprovar diferents punts de l’àmbit econòmic com són l’auditoria externa dels dos darrers exercicis, l’estat de comptes 2019 i el pressupost 2020.

Al tram final de l’assembla es va exposar la feina realitzada per dues de les comissions obertes (equitat i musical) i les previsions de futur i es van presentar les accions previstes per aquest final d’any, on destaquen la commemoració del desè aniversari de la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial d ela Humanitat mitjançant una campanya de vídeos a les xarxes socials o la celebració de la II Jornada d’equitat el pròxim dissabte 28 de novembre.

Un torn final obert de paraula va servir per resoldre diferents dubtes, principalment entorn la situació i viabilitat econòmica de l’entitat i va posar punt i final a l’acte que va durar prop de dues hores i mitja.