x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La COVID-19 protagonista de la Jornada de prevenció de lesions 2021

29-01-2021

La 25a edició de la Jornada de prevenció de lesions en el món casteller, que organitza la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya (CCCC), es farà en format virtual i centrarà la seva atenció en la COVID-19. D’aquesta manera, el pròxim dissabte 27 de febrer de 9.30 h a 14.00 h, diferents experts reflexionaran al voltant de la pandèmia que ha paralitzat l’activitat castellera en una jornada dirigida als equips tècnics de les colles.

Estarà dividida en cinc sessions de 45 minuts cadascuna en les que es parlarà del protocol de tornada als castells de la CCCC, els testos diagnòstics, la vacuna, les seqüeles i les propostes d’activitats fins el retorn als castells, i està plantejada de manera que les colles puguin compartir tots els dubtes i consultes que considerin oportunes als diferents experts.

Després de la benvinguda i la presentació, que aniran a càrrec del president i la directora de la CCCC, Sergi Font i Cristina Sànchez, es farà una explicació detallada del document de recomanacions de tornada a l’activitat castellera, desenvolupat des del grup de treball COVID-19 de la comissió de seguretat de la CCCC, l’última versió del qual es va fer arribar a les colles a mitjans d’agost. L’epidemiòleg de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona, Enric Rovira, serà l’encarregat de donar-ne els detalls i resoldre els possibles dubtes que es plantegin.

Posteriorment, Sílvia Simó, pediatra de la Unitat de malalties infeccioses de l’Hospital Sant Joan de Déu, tractarà sobre els diferents testos diagnòstics que s’utilitzen actualment; Ester Gea-Mallorquí, investigadora en immunologia viral de la Universitat d’Oxford, parlarà sobre les vacunes per la COVID-19 i el metge de l’esport i Director Científic i Mèdic de la CCCC, Dani Castillo, serà l’encarregat d’explicar les possibles seqüeles que deixa la COVID-19.

La jornada es tancarà amb tot un seguit de recomanacions per aprofitar el temps fins la represa de l’activitat castellera per tornar de la manera més saludable possible, a càrrec de Dani Castillo, Enric Rovira i Sílvia Simó.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de l’enllaç habitual: https://collescastelleresdecatalunya.cat/