x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El futur post COVID-19 i la música centren les jornades de treball de la CCCC

01-03-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha celebrat aquest dissabte una doble jornada de treball amb la COVID-19 i la música com a protagonistes en la XXV Jornada de Prevenció de Lesions al món casteller i la primera de Formació Musical, respectivament. Les dues sessions s’han realitzat de forma virtual i han aplegat al voltant de 200 persones representant a una setantena de colles.

En la jornada de prevenció de lesions, Enric Rovira, Sílvia Simó, Ester Gea-Mallorquí i Dani Castillo han reflexionat al voltant del present i el futur de la pandèmia de la COVID-19 i les afectacions al món casteller repassant aspectes com la vacuna, les seqüeles o el protocol de retorn a l’activitat impulsat des de la mateixa CCCC. Totes les intervencions han tingut la interacció continua mitjançant comentaris i preguntes de les persones inscrites.

Entre molts altres temes es va valorar la utilització de testos diagnòstics per reprendre l'activitat castellera, tot i que queden moltes incògnites encara sobre la viabilitat d'utilitzar-los, o la necessitat de realitzar estudis cardiològics a tots els castellers i castelleres abans de tornar als #castells.

La primera edició la jornada de formació musical ha comptat amb una xerrada sobre el repertori casteller a càrrec d’Ivó Jordà, que destacava que el toc de castells ha evolucionat amb el temps, ho segueix fent i ho seguirà fent. Posteriorment Manu Sabaté i Gerard Pouget han entrat en els aspectes més particulars de la gralla i el timbal, animant-nos a posar un tudell adient a l’afinació de la gralla i no tenir por de desmuntar el timbal, respectivament.

La XXVI Jornada de prevenció de lesions està previst que es faci recuperant la presencialitat i amb els Castellers de Cornellà com a amfitrions, que havien d’acollir-la enguany en el marc del seu 30è aniversari. D’altra banda, la formació musical que s’ha independitzat per primera vegada de l’espai que tenia a la jornada de prevenció, està previst també que es converteixi en una jornada específica per als músics de les colles.