x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Comunicat oficial

27-08-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya vol manifestar que:

Estem en contacte constant amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya pendents de l’aprovació d’un protocol, únic i específic per al món casteller, que permetria reprendre l’activitat amb un número il·limitat de participants sempre i quan es compti amb la pauta completa de vacunació o una prova negativa.

A principis d’agost se’ns va informar que la previsió de l’evolució sanitària no facilitaria l’aprovació de cap mesura ni protocol durant el mes d’agost, i així es va fer públic també en una entrevista a la directora general de Cultura Popular al programa Dosos Amunt del diumenge 1 d’agost.

És una evidència que ens agradaria que els avenços haguessin estat més àgils. Hem viscut amb preocupació durant més d’un any com les mesures de flexibilització de la Cultura i en concret, de la Cultura Popular, no han facilitat la recuperació dels castells i així ho hem traslladat reiteradament a les conselleries de Cultura, Salut i Interior, amb qui està previst tornar-nos a reunir pròximament per seguir avançant en la recuperació de l’activitat castellera.

Considerem que hem fet tots els passos que calia i confiem que l’actual equip de Cultura, conscients de la situació del món casteller i que el pla de represa del Departament pràcticament exclou la pràctica castellera, està fent el possible perquè la proposta de protocol que hi ha actualment sobre la taula pugui ser aprovada properament.

No obstant això, lamentem que no s’hagin aprovat protocols específics de condicions similars al de Sant Joan. Sant Fèlix ha estat el darrer però ja havia passat anteriorment amb els Sagals d’Osona. És precisament per aquest motiu que des de la CCCC hem treballat i seguim treballant, en tot moment, pel protocol únic que evités aquest tipus de situacions.