x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Les colles castelleres volen tothom a plaça

15-09-2021

Més de 140 representants de 75 de les 103 colles membres de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) han assistit avui a la reunió convocada per l’entitat per tal de valorar l’Annex al pla de represa del sector cultural publicat ahir pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre les inquietuds de les colles destaca la preocupació de la limitació de 160 persones que estableix el nou document aprovat per PROCICAT ja que en pro de la pròpia essència de l’activitat castellera es considera perjudicial. S’espera que aquesta xifra es pugui flexibilitzar durant les properes setmanes amb l’objectiu màxim de la participació il·limitada.

S’ha destacat també la disconformitat en l’obligació de testar els menors de 12 anys a cada assaig, fet que es considera discriminatori respecte d’altres activitats en les que està involucrada la canalla i que pot dificultar la participació.

Finalment, s’han destacat també la dificultat econòmica que afronten les colles i es demana especial atenció tant des de la CCCC com des de l’Administració, així com la necessitat de replantejar l’obligatorietat de públic assegut a les actuacions.

Durant la sessió s’han compartit els diferents dubtes respecte l’aplicació de l’Annex del pla de represa que es traslladaran al Departament de Cultura per tal de resoldre i, a poder ser, flexibilitzar les mesures que es consideren de difícil aplicació.


(Foto: Cristian Muñoz)