x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Presentat el Protocol contra l’abús sexual infantil a la III Jornada d'Equitat del món casteller

27-11-2021

Una seixantena de persones de més de 20 colles de tot el territori han participat a la III edició de la Jornada d’Equitat del món casteller, que s’ha celebrat aquest dissabte amb els Marrecs de Salt com a amfitrions. Aquest jornada està impulsada des de la Comissió d’Equitat de la CCCC, que va néixer el 2018 amb la voluntat de donar suport a les colles sobretot en aspectes de sensibilització i formació, generar espais de trobada, i compartir documentació, dinàmiques i iniciatives, entre d’altres.

La inauguració ha estat a càrrec del vicepresident de la CCCC, Ruben Gaón, que ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i agraït la feina de la Comissió d’Equitat; Mònica Massó, presidenta dels Marrecs de Salt, que ha posat en valor la iniciativa i la necessitat que la cultura popular faci passos endavant en matèria d’igualtat; i Núria Heras, regidora de cultura de l’Ajuntament de Salt, que ha destacat l’equitat com a únic camí cap a l’excel·lència.

La jornada ha començat amb els tallers de micromasclismes al món casteller i la gestió emocional de les diferències. El primer, a càrrec de Fil a l’agulla i treballant primer en grups no mixtes, ha servit per reflexionar i compartir experiències de discriminació per raó de gènere en l’àmbit casteller, per tal d’abordar la gestió d’aquestes situacions amb l’objectiu màxim d’erradicar-les.

En paral·lel, les companyes d’El Far Cooperatiu han repetit participació a la Jornada, aquesta vegada amb un taller sobre la gestió emocional de les diferències on una vintena de participants han reflexionat sobre la importància que tenen les colles castelleres en aquest aspecte.

Després d’una pausa per esmorzar la Jornada ha continuat amb la segona part del taller de micromasclismes mentre que a l’auditori tenia lloc el col·loqui sobre la tècnica amb ulls de dona. Moderat per Aina Mallol, comunicadora i ex-cap de colla dels Xicots de Vilafranca, la conversa ha comptat amb la participació de Neus Coromina, cap de colla de Marrecs de Salt, Aïda Puig, ex cap de colla dels Castellers d’Esparreguera i Júlia Martí, ex cap de pinyes de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Finalment membres de la Comissió d’Equitat i de la colla Castellers de Barcelona han presentat el protocol contra l’abús sexual infantil i el material que s’ha posat a disposició de totes les colles.

La propera edició està prevista pel dissabte 26 de novembre de 2022.