x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Castellers del Foix de Cubelles, nova colla en formació de la CCCC

22-01-2022

Els Castellers del Foix de Cubelles entren com a colla en formació de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya. Amb aquesta nova admissió la CCCC compta actualment amb 104 colles federades, de les quals 83 són colles de ple dret, 12 universitàries i 9 en formació.

La colla neix el 2019 al municipi de Cubelles (El Garraf) després que una iniciativa puntual per organitzar un pilar per rebre la flama del Canigó es fes gran. Davant els ànims de les persones que s’hi havia implicat i l’experiència d’alguns dels seus membres vinculats anteriorment a Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Vilafranca, actuals colles padrines, es decideix tirar endavant el projecte de colla castellera. La seva entrada a la CCCC, prevista per la temporada 2020, no es va poder formalitzar per l’aturada obligada per la pandèmia de la COVID-19. Des d’aleshores però, els Castellers del Foix de Cubelles han mantingut el contacte i proximitat amb la CCCC, i han avançat en aspectes com el disseny del logotip, l’elecció del blau turquesa com a color identificatiu o la instal·lació d’una xarxa gràcies als processos participatius municipals.

Per fer la sol·licitud d’entrada com a colla en formació a la CCCC, la nova entitat membre ha hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen. D’aquí un any la CCCC farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social.

Els Castellers del Foix de Cubelles s’afegeixen als Castellers de l’Adroc, Castellers de la Selva, Castellers de Mediona, Castellers de Sarrià, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya i Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample.