x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Consens de totes les colles per les properes tres temporades de retransmissions audiovisuals

26-03-2022

L’Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) celebrada aquest dissabte a la tarda, ha aprovat el treball i propostes de la Junta directiva que va entrar fa tot just un any. Pau Camprovín (Castellers de Sants) cedeix la presidència que ja s’havia anunciat com a rotativa a Joan Ibarra (Colla Vella dels Xiquets de Valls), que estarà acompanyat a la vicepresidència per Ruben Gaón (Nens del Vendrell) i Xavier Bacardit (Minyons de Terrassa). L’assemblea, que recuperava la presencialitat després de dues edicions virtuals, s’ha celebrat a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú en motiu del 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova, i ha comptat amb l’assistència de 49 colles, 45 de les quals amb dret a vot.

Durant l’acte s’ha aprovat l’informe d’activitat i l’estat de comptes del primer any de candidatura, entre els quals destaca la cessió de drets de retransmissió de totes les colles a la CCCC i que permetrà a l’entitat garantir l’aposta audiovisual pels castells amb una tranquil·litat i seguretat jurídica per la qual s’ha estat treballant durant els darrers anys. Camprovín ha destacat que aquest acord unànime per a les tres properes temporades permetrà garantir la millor de les cobertures en un moment en què els castells necessiten la visibilitat que aporten les retransmissions. 

S’ha presentat i aprovat també un únic acord d’assemblea pel qual de forma excepcional i a causa de la situació generada per la COVID-19, les colles que necessitin un període de recuperació que els impossibiliti encarar la temporada 2022 amb actuacions, podran fer-ho, quedant exemptes de la possible causa de baixa que recullen els estatuts de l’entitat a l’article 7. 2. b. Amb aquest acord s’espera poder facilitar la plena recuperació de l’activitat post pandèmia a les colles que ho necessitin. 

Durant l’acte s’han oficialitzat també diferents canvis que hi ha hagut durant la temporada com ara la baixa de la Junta de la CCCC de la Colla Jove Xiquets de Tarragona que va presentar la seva renúncia a la vocalia que ostentava a principis d’agost passat; la nova organització de l’Àrea mèdica que compta amb el Dr. Marcel Gibert, cap de traumatologia de l’Hospital de Martorell, com a metge de la CCCC; les incorporacions a la CCCC de la Colla Castellera de Vacarisses, Castellers del Foix de Cubelles i Xiquets de Torredembarra, i la baixa dels Castellers de les Gavarres. 

Pel que fa al pla d’acció de 2022, el president entrant ha presentat uns objectius que continuen la tasca iniciada per l’equip un any enrere, entre els quals destaquen l’aposta per la comunicació i una major presència a les xarxes per reforçar la visibilitat de l’entitat, i la renovació del conveni i ampliació dels objectius de la Càtedra URV per l'estudi del fet casteller. 

Finalment, en l’assemblea també s’ha presentat els diferents actes i formacions previstos per aquest any i s’han escollit les tres colles que faran l’auditoria dels comptes de l’exercici 2020: Xicots de Vilafranca, Castellers de Cerdanyola i Matossers de Molins de Rei.