x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Repsol i la CCCC renoven la seva col·laboració per onzè any consecutiu

03-05-2022

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han ratificat el seu acord de col·laboració per onzè any consecutiu amb la signatura del conveni que les uneix des de 2012. Joan Ibarra, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han mostrat la seva satisfacció per continuar treballant junts en el foment i la difusió del món casteller.

L’acte públic de signatura s’ha celebrat a la nova seu de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), a unes dependències del Museu Casteller, amb entrada independent pel carrer Sant Oleguer número 9 de Valls.

Aquest 2022, l’aportació de la companyia, que se situa en els 12.000 euros, servirà per finançar activitats formatives que desenvolupi la Coordinadora, especialment aquelles que estiguin vinculades a la seguretat de les colles i dels castellers i les castelleres:

• Jornada de prevenció de lesions en el món casteller, que enguany ha celebrat la seva 26a edició a Cornellà i que, després d’una edició virtual a causa de la situació sanitària de 2021, ha recuperat la presencialitat. Es tracta d’una formació per als equips tècnics de les colles que aquesta vegada s’ha centrat en el tema de la canalla encarant un dels majors reptes de la represa.
• Formacions adreçades a la canalla de les colles, entre 12 i 20 anys, per empoderar en feminisme i identificar i dotar de recursos davant de situacions de discriminació o de no igualtat en el si de la colla.
• Jornada de bones pràctiques de gestió en el món casteller, que enguany celebrarà la 9a edició a Sitges. Adreçada als equips directius de les colles, en aquesta formació es tracten temàtiques administratives i de gestió com ara les assegurances col·lectives, el finançament, la mobilització de la massa social per tornar a omplir el local d’assaig o les colles com a espai de cohesió i inclusió.
• Jornada d’equitat en el món casteller, estrenada el 2019, és una jornada oberta a tothom, que pretén conscienciar i educar en valors de respecte i igualtat especialment en els àmbits del gènere, la raça o condició sexual. Enguany serà a l’Arboç.
• Enguany se celebra per primera vegada una formació musical presencial, adreçada evidentment als equips musicals de les colles. Tindrà lloc el proper dissabte 14 de maig a Tarragona, amb una colla local com a amfitriona.
• Cursos de Suport vital bàsic amb la Creu Roja Tarragona. De les tres edicions que es celebraran enguany, la primera, a finals de maig, serà al local dels Xiquets del Serrallo (es faran repartides pel territori. Les següents se celebraran a Barcelona i Girona).

D’aquesta manera Repsol col·labora amb la CCCC tant en la formació interna, com en la difusió del món casteller i referma el seu compromís amb la cultura popular del seu entorn. Repsol és una companyia compromesa amb el seu entorn i vol apropar el Complex Industrial a la societat i implicar-lo en el seu dia a dia. Mostra d’aquest interès són el patrocini del Concurs de Castells de Tarragona o el suport a les colles de la ciutat.

Attached files