x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Tornen els castells a TV3

21-07-2022

Fruit de l’acord de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), La Xarxa de Comunicació Local i Estrella DAMM, els castells tornen a TV3 aquest diumenge, 26 de juny a les 21.00, després de dos anys d'absència per la pandèmia de la COVID-19. 

TV3 oferirà els resums de sis de les diades més destacades del calendari que tindran prop d'una hora de durada. Aquests resums s'oferiran per TV3 (tret del de la diada de Sant Fèlix, que s'emetrà al Canal 33) a la tarda del mateix dia de cada diada:

• 24 de juliol, Les Santes de Mataró
• 30 d'agost, Sant Fèlix de Vilafranca (emissió del resum al 33)
• 18 de setembre, Primer diumenge de Festes de Santa Tecla de Tarragona
• 2 d'octubre, Concurs de Castells de Tarragona
• 23 d'octubre, Santa Úrsula de Valls
• 20 de novembre, Diada dels Minyons de Terrassa

Els resums d'aquestes diades són fruit de l'acord entre La Xarxa de Comunicació Local, que produeix el senyal en directe de les transmissions, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la CCMA, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Des de Sant Joan (i abans i tot amb les Decennals +1 d’aquest any a Valls) la Xarxa, en coproducció amb TAC 12 i Penedès TV, ofereix la retransmissió d’una vintena de diades amb la presentació i narració de Carles Cortés i els comentaris tècnics d'Aina Mallol i Joan Beumala. Toni Comas i Àlex Alonso tornen a peu de plaça per recollir el testimoni dels i les protagonistes de les diades.

També a partir del 27 d'agost i fins al 19 de novembre, els dissabtes al matí, TV3 portarà nous capítols d'"Obrint plaça", un programa conduit per Biel Duran i Aina Mallol basat en històries i vivències de tots els àmbits de la vida i de caràcter universal, però protagonitzades per castellers i castelleres. A partir dʼuna emoció, un valor, una acció o un sentiment molt presents al món casteller i que seran el punt de partida de les històries humanes de cada capítol, es mostra com aquests conceptes són també protagonistes a la vida quotidiana. "Obrint plaça" és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d'Abacus i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A més a més, des de la CCMA es manté per 16a temporada l'informatiu casteller "3 rondes" conduit per Josep Almirall i David Prats, els diumenges a Catalunya Informació i Catalunya Ràdio.