x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

L’Ajuntament de Tarragona, la Coordinadora de Colles Castelleres, TAC12 i La Xarxa signen un conveni de col·laboració pel XXVIIIè Concurs de Castells

28-07-2022

L’Ajuntament de Tarragona, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC12, i La Xarxa Audiovisual Local han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de dotar de cobertura informativa el XXVIIIè Concurs de Castells, a través de la seva retransmissió i la cessió de drets d’imatge de les colles i els seus integrants.

En aquest sentit, TAC12 i La Xarxa Audiovisual Local produiran les retransmissions en directe del diumenge 25 de setembre, del dissabte 1 d’octubre, i del diumenge 2 d’octubre, així com el sorteig de l’11 de setembre.

A la signatura hi han assistit la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Joan Ibarra; el director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló; així com el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melilla.

Inés Solé considera que aquest conveni és “clau per la projecció nacional i internacional del fet casteller i del Concurs”. Alhora, la consellera ha assegurat que la ciutat de Tarragona “sempre farà passes endavant al costat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya”.

Per la seva banda, el president de la CCCC, Joan Ibarra, es mostra satisfet per la signatura d’aquest document, ja que considera que la cessió dels drets d’imatge “no podia faltar per tal que es pugui fer la màxima difusió i promoció del fet casteller en un aparador únic com és el Concurs de Castells de Tarragona”.

El director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló, assegura que per part de la televisió local del Camp de Tarragona es vol “facilitar tot el possible perquè les imatges i l’espectacle es pugui veure per la televisió de la millor manera”. També reivindica que per primera vegada “estiguem les quatre potes que fem possible aquest concurs”.

Finalment, el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melilla, destaca que La Xarxa “sempre ha apostat pels castells” i que aquest 2022 és molt rellevant aquest acord perquè permet fer difusió del món casteller, especialment “en un any en què tot apunta a una recuperació de la normalitat castellera”.


(fotografia: Tjerk van der Meulen)