x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Castellers de Mediona, colla de ple dret de la CCCC

24-08-2022

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat aquesta setmana l’admissió dels Castellers de Mediona com a membre de ple dret de l’entitat després dels tres anys com a colla en formació que marca el protocol. La colla ha superat d’aquesta manera l’avaluació pertinent en què s’ha valorat, especialment, la ràpida recuperació i fins i tot superació del nivell assolit abans de la pandèmia.

Els Castellers de Mediona van néixer en aquesta població de l’Alt Penedès la primavera del 2017 de manera informal, a partir d’un grup de castellers locals que tenien experiència en les colles de Vilafranca i Gràcia. A principis de la temporada 2018 entraven com a colla en formació a la CCCC amb l’objectiu d’estrenar els castells de sis aquella mateixa primavera. Van acabar la temporada amb tota la gamma de sis excepte el 9, que assolirien la temporada següent, i l’aixecat per sota. A dia d’avui no només han recuperat el nivell que tenien abans de la pandèmia, en què ja havien assolit el 4de7, sinó que han estrenat també el 3de7. En l’avaluació favorable de la CCCC es valora, a més a més dels resultats tècnics, la consolidació i solvència del projecte.

L’any 2013, l’Assemblea de la CCCC va aprovar un protocol d’accés de noves colles establint un període mínim de tres anys durant els quals s’avalua i acompanya el procés de creixement i consolidació de la colla abans no es consideri colla de ple dret. Un cop acceptada la sol·licitud la colla ingressa a la CCCC amb la majoria de beneficis (inclosa la cobertura de l’assegurança) però sense dret a vot a l’assemblea. Aquest temps amb la consideració de colla en formació pretén garantir els mínims per actuar tot tenint en compte el nivell tècnic (la colla ha de dur a plaça actuacions completes entenent-les com a tres castells + pilar descarregats) però també el creixement social i la solvència econòmica.

Amb el pas d’aquesta colla com a membres de ple dret, la CCCC està formada ara mateix per 104 colles, 85 de ple dret, 12 universitàries i 7 colles en formació: Castellers de la Selva, Castellers del Foix de Cubelles, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya, Colla Castellera de l’Esquerre de l’Eixample, Colla Castellera de Vacarisses i Xiquets de Torredembarra. 


(fotografia: Castellers de Mediona)