x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El repte de fer #castells tendència a Twitter registra més de 6.300 piulades en un dia

17-11-2022

El repte de fer l’etiqueta #castells tendència a Twitter ha registrat aquest dimecres 16 de novembre 6.326 piulades. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va llençar aquesta iniciativa en el marc del 12è aniversari de la inclusió dels Castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Durant el dia van sumar-se a l’acció desenes de personalitats polítiques, entre les quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya, així com diversos alcaldes i alcaldesses del país. La iniciativa va sumar la participació de representants del món cultural com els actors David Bagés, Leticia Dolera i Biel Duran, i també del món de l’esport com la jugadora de waterpolo olímpica Marta Bach i l’alpinista Ferran Latorre.

La campanya també va comptar amb el suport de desenes d’entitats i perfils institucionals, com la Federació de Muixerangues, l’Arxiu Nacional de Catalunya o el perfil oficial del Govern de la Generalitat de Catalunya. No hi podien faltar els nombrosos mitjans especialitzats, periodistes i comunicadores que ens acosten regularment l’actualitat castellera i que han ajudat a situar al món casteller on és actualment, però es valora també la participació de mitjans generalistes i les protagonistes indiscutibles del dia: les colles castelleres.

La Coordinadora destaca la quantitat d’històries, experiències, vivències i emocions compartides al voltant del món casteller: “Mai tanta gent havia explicat i compartit tants sentiments i vivències castelleres en un sol dia a Twitter”, comenta el president de la CCCC, Joan Ibarra. Per l’entitat, cada cas individual és una mostra del capital humà que manté viu dia rere una activitat com els castells, Patrimoni de la Humanitat. Els resultats de la campanya també demostren la “feina incommensurable de les colles dia rere dia per donar vida als castells”.

El compte “Top Hashtags”, que destaca les 5 etiquetes més utilitzades d’Espanya diàriament, va determinar que #castells havia estat la segona més utilitzada pels volts de les 3 de la tarda. El pic de piulades va assolir-se a les 11 del matí, superant les 660 publicacions en una hora.