x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Nyerros de la Plana i els Vailets de l’Empordà es dissolen

12-12-2022

Els Nyerros de la Plana i els Vailets de l’Empordà han comunicat oficialment a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya la seva baixa a l’entitat després de cessar la seva activitat definitivament. D’aquesta manera, en l’actualitat formen part de la federació 102 colles de les quals set es consideren en procés de formació i 12 són colles universitàries.

La Colla Castellera Nyerros de la Plana va néixer el 1998 a la població osonenca de Gurb fins que es va establir definitivament a Manlleu. En aquests gairebé 25 anys de trajectòria el seu millor castell ha estat el 4 de 7 amb l’agulla i la seva millor actuació la van assolir el 2014, acompanyant aquest castell del 3 de 7 i el 4 de 7. La seva darrera actuació va ser just abans de la pandèmia i tot i els esforços dedicats a trobar un relleu generacional a l’entitat, ja no s’ha pogut reprendre l’activitat. En el seu missatge de comiat la colla ha volgut fer una crida a totes les colles del país a seguir apostant per la cultura, per la llengua i, en definitiva, per la terra i ha volgut fer un agraïment a totes les persones que han fet possible la trajectòria dels Nyerros de la Plana.

Els Vailets de l’Empordà, fundats a finals de l’any 2012, a Castelló d’Empúries van completar la gamma de sis en la seva primera temporada i l’any 2014 ja van fer al salt als castells de set, primer amb les estructures bàsiques i, posteriorment, assolint també el 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7. L’any 2019 van fer les seves darreres actuacions i després d’un llarg temps per prendre una decisió amb l’esperança de trobar una sortida que els permetés tornar a les places, han hagut de tancar la seva etapa com a colla castellera.