x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC reconeix els Castellers de la Vila de Gràcia amb el guardó “El pilar 2023” per l’impuls de la beca Mike Lane

20-04-2023

L’Acte d’inici de temporada de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) celebrat aquest dijous al vespre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm Barcelona s’ha centrat en tot allò relacionat amb l’assaig i els passos previs a les actuacions castelleres. Amb aquest homenatge a la constància i al compromís, la CCCC ha donat el tret de sortida simbòlic de la temporada castellera 2023.

En un acte conduït per l’actriu Anna Bertran, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el president de la Coordinadora, Rubén Gaón, han donat la benvinguda a tots els assistents.

Garriga ha destacat la configuració de la pinya com un “veritable exemple de complicitat, de força, d’unió, de treball en equip”, una forma d’actuar que ha desitjat “sempre” i “en tots els àmbits”. El president de la CCCC ha reclamat que els locals d’assaig s’omplin de noves històries i “de vida”, perquè és allà on es fa el treball per després poder “gaudir i fer gaudir a les places”.

Tot seguit, han rebut un reconeixement pels seus aniversaris quatre colles: els Castellers de Vilafranca que celebren els 75 anys; els Castellers d’Altafulla pels 50 anys de vida i els Castellers de Badalona i els Castellers de Cerdanyola que aquest 2023 fan 25 anys.

L’acte d’inici de temporada de la CCCC ha tingut l’assaig com a argumentari central de manera que cinc membres de colles castelleres vinculats a àmbits com la cultura, l’esport, la comunicació, la medicina i la integració han relatat en format Ted Talk com es viu el treball previ a les diades castelleres:
- Edna Almirall, canalla. Moixiganguers d’Igualada.
- Alba Llop, investigadora Vall d'Hebron Institut d’Oncologia. Castellers de Sant Cugat.
- Marta Bach, waterpolista. Capgrossos de Mataró.
- Xavier Ribera, director de comunicació BASF. Colla Jove Xiquets de Tarragona.
- Eloi Collell, representant pel dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual al Parlament Europeu. Sagals d’Osona.

Durant l’acte, la CCCC ha presentat la nova campanya de comunicació que llençarà a partir de dimarts 25 d’abril en la que convida a la ciutadania a participar dels assajos de la colla castellera del seu territori. Sota el lema ‘Les grans coses passen a l’assaig’, incideix en les relacions entre integrants de les colles castelleres en el seu dia a dia i en la confiança i la companyia que genera el fet de compartir aquesta activitat intergeneracional i inclusiva.

També s’han anunciat les 18 diades que s’oferiran en directe gràcies a la producció de La Xarxa, que es podran seguir mitjançant les televisions locals i la nova plataforma La Xarxa+, la nova OTT que recull les actuacions i documentals castellers produïts des de 2016.

Un dels moments més destacats de l’acte s’ha produït amb l’entrega del guardó El Pilar, que ha recaigut en els Castellers de la Vila de Gràcia, per la creació i impuls de la Beca Mike Lane. Aquest és el reconeixement promogut per la CCCC i que atorguen les colles castelleres membres de l’entitat, amb l’objectiu de posar en valor la colla que hagi destacat per la seva la tasca de difusió i promoció del fet casteller o bé com a garant dels valors castellers.

Aquesta és la tercera edició de l’acte d’inici de temporada, on la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya dóna el tret de sortida simbòlic a la temporada i crea un espai de trobada de totes les colles, entitats i agents que fan possible el món casteller tal i com el coneixem a dia d’avui.

L’acte d’inici de temporada de la Coordinadora es pot recuperar a través de la plataforma La Xarxa+.