x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Colla Castellera del Baix Montseny, nova colla en formació de la CCCC

26-04-2023

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat l’admissió de la Colla Castellera del Baix Montseny com colla en formació després de superar els requisits d’accés que marca el protocol corresponent.

La Colla Castellera del Baix Montseny va néixer a Santa Maria de Palautordera l’any 2019 a partir de la iniciativa d’un grup de veïns del municipi, tot i que no és fins el 2022, un cop passada la pandèmia de la Covid-19, que el projecte es pot recuperar i reactivar. Compten amb els Castellers del Riberal i els Castellers de Mollet com a colles padrines, amb qui comparteixen plaça en més d’una ocasió durant la temporada.

S’identifiquen amb el Baix Montseny, involucrant més d'un poble com Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera, tot i que el gran gruix de membres de la colla és de Sant Celoni, on tenen el local d’assaig actualment.

Tot i no haver formalitzat encara l’entrada a la CCCC la colla ha participat activament a les jornades de prevenció de lesions i de gestió celebrades enguany a Sant Cugat del Vallès i Vilafranca del Penedès, respectivament.

Amb aquesta nova incorporació el Vallès suma la 13a colla, cinc d’elles al Vallès Oriental: Xics de Granollers, Castellers de Caldes, Manyacs de Parets, Castellers de Mollet i els Castellers del Baix Montseny.

Protocol d’accés colles en formació
L’any 2019, l’Assemblea de la CCCC va aprovar la darrera versió d’un protocol d’accés de noves colles que establia un període mínim de tres anys durant els quals s’avalua i acompanya el procés de creixement i consolidació de la colla abans no es consideri colla de ple dret. Un cop acceptada la sol·licitud la colla ingressa a la CCCC amb la majoria de beneficis (inclosa la cobertura de l’assegurança) però sense dret a vot a l’assemblea. Aquest temps amb la consideració de colla en formació pretén garantir els mínims per actuar tot tenint en compte el nivell tècnic (la colla ha de dur a plaça actuacions completes entenent-les com a tres castells + pilar descarregats) però també el creixement social i la solvència econòmica.

Amb l’entrada de la Colla Castellera dels Baix Montseny com a colla en formació, la CCCC està formada ara mateix per 103 colles: 83 de ple dret, 12 universitàries i 8 en formació.