x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Obert el període per presentar candidatures pel guardó “El pilar” 2024

23-11-2023

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha obert aquest dijous el període per presentar candidatures del guardó “El pilar”, que un any més vol reconèixer la colla que hagi destacat per la seva tasca de difusió i promoció del fet casteller o bé la tasca de garant dels valors castellers.

Totes les colles membres de la Coordinadora poden presentar les seves propostes fins al 31 de desembre de 2023, i cal que aquestes siguin iniciatives d’una colla i per a una colla. Durant el període de votació, que estarà obert del 16 de gener de 2024 fins al 28 de febrer de 2024, cada colla podrà emetre el seu vot, que consisteix a atorgar 1, 2 i 3 punts a tres candidatures, sense poder votar-se a sí mateixa. La candidatura que acumuli la suma més elevada de puntuació serà qui rebrà el reconeixement. Tots els tràmits s’hauran de realitzar a través de la intranet de la Coordinadora.

Les bases de la distinció estableixen que una colla pot proposar-se a si mateixa i que la CCCC “podrà filtrar o desestimar propostes si considera que no s’ajusten a l’objectiu que persegueix el guardó”. A més, s’atorga un reconeixement únic i no hi ha limitació perquè una mateixa colla el pugui rebre en més d’una ocasió (no sent possible per a un projecte ja guardonat).

El pilar i edició 2023
La CCCC va escollir com a nom del guardó el pilar perquè és l'estructura bàsica i la primera que fan totes les colles, no n’hi ha cap que no el faci i és present en tots els actes. El pilar va més enllà de les construccions, marca l’inici o el final de les diades, i també actes de celebració, commemoració i respecte. També és la base de quelcom, els fonaments, el punt de partida.

“El pilar 2023” va ser atorgat als Castellers de la Vila de Gràcia per l’impuls de la “Beca Mike Lane”, que promou la recerca de lesions medul·lars i cervicals.

Podeu veure el vídeo aquí.