x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Quatre propostes opten al guardó “El pilar” que impulsa la CCCC per reconèixer iniciatives de promoció del fet casteller

16-01-2024

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha obert aquest dimarts 16 de gener el període de votació del guardó “El pilar”. Fins el 28 de febrer les colles castelleres membres de la CCCC poden votar quina de les quatre propostes ha de rebre el premi.

El guardó “El Pilar” vol reconèixer la colla que hagi destacat per impulsar iniciatives de difusió del fet casteller o de promoció dels valors castellers. El premi s'entregarà durant l'Acte d'inici de temporada que la Coordinadora organitza anualment a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona), i que enguany se celebrarà el dijous 18 d'abril.

Els quatre projectes seleccionats per aquesta edició són:

Colla: Castellers de Berga
Títol del projecte: “Castells amb tothom”
Àmbit: iniciativa pretén apropar als joves els castells i els seus valors de forma inclusiva amb la Fundació La Llar i l’Institut Guillem de Berguedà.

Colla: Castellers de Lleida
Títol del projecte: “Movember”
Àmbit: visibilització dels càncers de pròstata i testicle i suport a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

Colla: Nens dels Vendrell
Títol del projecte: “Fem pinya”
Àmbit: 10 anys de trajectòria en beques menjador per a infants en situació de vulnerabilitat i altres tipus de suport.

Colla: Vailets de Gelida
Títol del projecte: “Una nova pinya”
Àmbit: integració de persones privades de llibertat a través dels castells per millorar la seva salut mental i facilitar la seva rehabilitació i reinserció a la societat.

El 18 d’abril, a l’Acte d’inici de temporada, s’anunciarà quina colla és la successora dels Castellers de la Vila de Gràcia, que l’any passat van guanyar el guardó per impulsar la “Beca Mike Lane”, que té com a finalitat la recerca de lesions medul·lars i cervicals. Podeu veure el vídeo aquí.

Les votacions no es poden fer a títol individual, són les colles les que voten i poden atorgar 1, 2 i 3 punts a tres de les candidatures presentades. Els tràmits es realitzaran a través de la intranet de la CCCC on també es pot trobar el detall de cada projecte: http://www.castellscat.cat