x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Més de quaranta colles participen a les jornades de gestió i musicals de la CCCC

06-04-2024

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha organitzat aquest dissabte 6 d’abril, al local de la Colla Castellera Jove de Barcelona, l’XI edició de la Jornada de bones pràctiques de gestió castellera i la IV de la Jornada musical, amb una participació de més de noranta persones de quaranta-dues colles d’arreu del territori.

XI Jornada de gestió
La jornada ha començat amb la presentació del protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe treballat l’any anterior des de la Comissió d’equitat, on les juntes directives han pogut resoldre dubtes sobre la seva aplicació i integració a la seva reglamentació interna.

A continuació, una primera ronda de tallers ha permès a les persones assistents aprofundir en les assegurances que cobreixen l’activitat castellera, a la xerrada que ofereixen anualment els tècnics que gestionen aquestes pòlisses col·lectives des de fa quasi dues dècades. D’altra banda, una trentena de persones participaven a la presentació d’una guia didàctica per a realitzar tallers castellers a les escoles, a partir de les competències i necessitats educatives adaptades a cada cicle (infantil, primària i secundària).

En una segona ronda, els equips de comunicació han aprofundit en les possibilitats que els permeten les xarxes socials com Instagram o Tik Tok d’ arribar a un públic més enllà de la pròpia colla. En paral·lel, una sessió dedicada a la nova llei de mecenatge i la declaració d’utilitat publicava desgranava a les colles els pros i contres, i els drets i obligacions que comporta.

La jornada ha conclòs amb una sessió sobre management, a càrrec de Xavier Marcet, una de les figures més influents en temes de gestió i innovació empresarial a nivell estatal. El lideratge, els ecosistemes entre les persones que formen la colla, les aspiracions i el llegat, la necessitat de crear comunitat i el valor de les persones com a estratègia, han estat alguns dels punts desgranats durant la xerrada que ha convidat a preguntes i reflexions finals. Els principals punts sobre els que parla Marcet d’aplicació als àmbits empresarial o corporatiu, els adapta Pere Camprovín als articles “Management i castells” que publica mensualment a la Revista Castells.

IV Jornada musical
En paral·lel a les sessions de la jornada de gestió, el local de la Colla Castellera Jove de Barcelona acollida un matí dedicat a la formació dels equips musicals de les colles.

Ha començat amb una conferència inaugural on Iris Gayete, flabiolaire i grallera, i Xavier Bayer, investigador i divulgador musical, han presentat les diverses melodies que històricament interpretaven els grallers que acompanyaven les colles castelleres, posant de rellevància el paper que tenien els grallers en una jornada completa de festa major (més enllà de l’actuació castellera).

A continuació l’Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art-Terrassa ha impartit un taller ha impartit un taller centrat en la importància de la consciència del cos per millorar l’experiència interpretativa, millorar el rendiment i prevenir lesions, especialment durant les diades.