x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Xarxa aposta pels castells i farà un programa setmanal i retransmetrà en directe nou diades

12-06-2014

La Xarxa, entitat que agrupa les televisions locals catalanes, fa un salt qualitatiu en la seva aposta castellera i aquesta temporada estrenarà un nou programa d'actualitat castellera en clau nacional, anomenat Dosos amunt, i també emetrà en directe nou actuacions senceres. Dosos amunt arrenca aquest pròxim dilluns i estarà presentat pels periodistes Carles Cortés i Toni Comas, i es planteja com una oferta complementària als programes que ja puguin estar fent les televisions locals com ara Penedès Televisió o Tac12.

Jordi Sacristán, director de programes de La Xarxa, ha explicat aquest migdia en la presentació del projecte que arrenquen amb el convenciment que "a les televisions locals hi ha els millors especialistes castellers", la qual cosa els dóna la confiança per tirar endevant el projecte amb confiança. També ha assegurat que Dosos amunt estarà disponible perquè les diferents televisions locals l'emetin el dilluns a la tarda, amb el bo i millor del cap de setmana, i al mateix temps tindrà un format "molt flexible" que els permeti incorporar tota l'actualitat.

Pel que fa a les retransmissions, per aquest any està previst dedicar-les a la festa major de Terrassa, les Santes de Mataró, la festa major de Vilanova, El Catllar, Sant Fèlix, el primer Diumenge de Festes a Tarragona, la Mercè de Barcelona, Santa Úrsula i Tots Sants, a més de la voluntat de retransmetre també les tres jornades del Concurs. Precisament Xavier Abelló, director de Tac12, ha recordat que fa dos anys La Xarxa ja va retransmetre en directe el Concurs tant de dissabte com de diumenge. Les retransmissions permetran seguir tota l'actuació en directe, gràcies a un equip d'unes quinze persones.

Finalment, Alfonso González, president de la CCCC, ha assegurat que "els castellers estem d'enhorabona" i que la iniciativa de La Xarxa "encaixa perfectament amb un dels objectius fundacionals de la CCCC", que és la difusió del fet casteller. González ha desitjat sort a La Xarxa davant el repte que es plantegen.

Una vintena de televisions locals han confirmat que emetran el programa Dosos Amunt així com les retransmissions en directe de les diades.