x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells, escollits tresor del patrimoni cultural immaterial català

29-06-2009

Els castells han estat escollits un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra segons la votació popular duta a terme per l'organització Capital de la Cultura Catalana. Els castells han estat la tercera opció més votada (entre un total de cent candidatures), només superats per la Diada de Sant Jordi i la sardana. Amb aquesta campanya es pretén sensibilitzar sobre la riquesa d'aquest patrimoni.

El procés de selecció es va fer durant tot el passat mes de maig, amb una votació en la qual van participar 37.418 persones, de 705 municipis catalans i parròquies andorranes diferents, que van emetre 229.489 vots. Cada persona participant podia votar una o fins a deu de les propostes. També hi ha hagut vots emesos des de 46 països, procedents de catalans o andorrans residents a l'exterior.

A més dels castells, Sant Jordi i la sardana, els deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra inclouen el Foc de Sant Joan i la Flama del Canigó, les representacions de la Passió de Jesucrist, els Diables, la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, la festa major de Vilafranca del Penedès, la Festa de la Misteriosa Llum de Manresa i la Patum de Berga.

L'organització Capital de la Cultura Catalana s'ha posat en contacte amb la Coordinadora per tal de lliurar el diploma acreditatiu corresponent en un acte que se celebrarà al llarg d'aquesta temporada.