x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

L'Estat aprova la candidatura dels castells per la Unesco

17-07-2009

La comissió que impulsa la candidatura està formada per la revista "Castells" -d'on va sorgir la idea-, Unescocat i la pròpia Coordinadora. Donat que la Unesco és un organisme de les Nacions Unides, correspon als diferents estats membres de proposar oficialment les candidatures. En el cas d'Espanya, les candidatures han de ser vehiculades en primer terme mitjançant les autonomies. Els castells ja van aconseguir l'any passat el suport unànime del Parlament de Catalunya i ara accedeixen a la fase final del procés, que s'allargarà fins l'any vinent.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella, ha acompanyat els representants del Govern català -el director general del Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila- a la trobada i ha valorat molt positivament el resultat: "Haver arribat fins aquí ja suposa tota una fita, però està clar que encara queda el pas decisiu." Botella va explicar que la denominació com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat suposaria pels castells arribar a "un coneixement gairebé universal". El president de la CCCC també va destacar el fet que la candidatura dels castells hagi estat aprovada per l'Estat a la primera.

El Consell General de Patrimoni Històric de l'Estat espanyol, reunit avui a Mallorca, ha donat el vist-i-plau a la incorporació dels castells a la llista de candidats a ser declarats per la Unesco patrimoni cultural i immaterial de la humanitat. D'aquesta manera, els castells seran una de les quatre candidatures que presentarà l'Estat davant la Unesco el pròxim 31 d'agost. En la reunió hi han participat representants de totes les comunitats autònomes i la decisió s'ha prés per unanimitat.