x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Presenten el projecte de Museu Casteller a la junta de la Coordinadora

24-07-2009

L'arquitecte Dani Freixes va presentar el projecte de Museu Casteller de Valls aquest passat dijous als membres de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Freixes ha projectat un edifici amb una superfície d'uns 3.000 metres quadrats que té com a peculiaritat principal que bona part d'ell queda soterrat, aprofitant l'orografia de la zona on s'instal·larà, la partida de Ruanes, molt a prop de l'estació d'autobusos i del Pius Hospital. Cal recordar que el Museu Casteller serà també la seu de la Coordinadora.

Freixes, guanyador del Premi Nacional d'Arquitectura 2007, va explicar com una de les prioritats a l'hora de dissenyar l'edifici ha estat la seva integració amb l'entorn i el paper que jugarà aquest equipament en el context de Valls. Pel que fa al museu pròpiament, el plantejament no és tant fer una col·lecció d'objectes i documents com proporcionar al visitant el més semblant a la pròpia experiència dels castells. En aquest sentit, sens dubte un dels elements més destacats és l'ascensor que elevarà els visitants a l'alçada corresponent a un castell de nou pisos. Freixes també va destacar la importància de l'ús de les noves tecnologies que permetin, per exemple, rebre la informació sobre cada sala al telèfon mòbil.

A més dels membres de la junta de la Coordinadora, van assistir a la trobada l'alcalde de Valls, Albert Batet, així com les dues persones que actuen com a interlocutors del món casteller en el procés de disseny del museu, Jordi París i Jordi Roca.