x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Coordinadora estableix un protocol d'actuació davant la grip nova

10-09-2009

L'equip mèdic i científic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha elaborat un protocol d'actuació de les colles davant la grip nova, tenint en compte les especials circumstàncies en què es desenvolupa l'activitat castellera (gran contacte interpersonal, distàncies físiques mínimes), que a priori poden semblar més propícies al contagi. Aquest protocol, que ja ha estat enviat a les colles juntament amb altra informació addicional respecte la grip nova, s'ha realitzat amb l'assessorament de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, la CCCC respon a la inquietud general que hi ha a la nostra societat i al món casteller respecte aquesta nova malaltia sense caure en l'alarmisme i aportant, en canvi, unes claus d'actuació senzilles i alhora eficaces.

Així assegura que "ara com ara, no s'espera que tinguem una pandèmia molt activa ni de major agressivitat que la que cada any tenim per aquestes èpoques amb la grip estacional". En aquest sentit, descarta la necessitat de mesures de prevenció extraordinàries, com ara una vacunació col·lectiva. Tot i això, el document inclou la següent informació i recomanacions:
- què és la grip nova i com es contagia
- quins riscs concrets de contagi hi pot haver en els castells
- els protocols preventius adients a l'activitat castellera
- directrius sobre què cal fer en cas que es detecti un cas de grip nova en una colla