x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Valls presenta el projecte de Museu Casteller

19-10-2009

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella, ha expressat la seva satisfacció pel projecte de Museu Casteller presentat el passat dissabte en un acte públic a Valls, organitzat per l'ajuntament de la població. En el seu parlament, Botella ha recordat que aquest era un equipament llargament desitjat, que havia de servir com una "veritable casa" del món casteller i que, al mateix temps, esdevindrà la seu de la CCCC.

Tot i que el projecte dissenyat per Dani Freixes (premi nacional d'Arquitectura) es coneix des del juny, l'acte de dissabte va servir per presentar-lo als veïns de Valls, així com a representants de totes les colles castelleres, gràcies a la projecció d'un audiovisual. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va assegurar que aquest cop "no hi ha marxa enrere" pel que fa al projecte. L'alcalde de Valls, Albert Batet, es va mostrar igualment confiat en assegurar que "tenim prou pinya com per descarregar el castell".

El projecte dissenyat per Freixes contempla un museu amb una superfície total d'uns 3.000 metres quadrats, amb la particularitat que bona part d'ell estarà soterrat, aprofitant l'especial orografia del terreny on s'instal·larà. El Museu pretén oferir als visitants una explicació històrica i social, però també a nivell de sensacions i sentiments.