x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Valls acull la XII jornada de gestió del món casteller

11-05-2025

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha organitzat aquest dissabte 10 de maig la XII edició de la Jornada de bones pràctiques de gestió castellera amb la complicitat de les colles dels Xiquets de Valls i la participació de més de cinquanta persones de 26 colles d’arreu del territori.

La jornada ha començat amb una sessió plenària a càrrec d’Alberto Castillo, advocat i jurista de l’Àrea de benestar social del Consell Comarcal de l’Alt Camp, que ha posat èmfasi en la importància dels documents que ens ajuden a vetllar per la màxima protecció que necessitem a la colla i que ens reforçaran a l’hora d’afrontar situacions com agressions o actituds que posin en risc la seguretat de tothom a la colla. L’espai més important de la sessió ha estat l’oportunitat de les colles de resoldre dubtes sobre com encarar les diferents situacions amb les que es troben.

A continuació les persones assistents s’han separat en dos grups per aprofundir en les diferents línies de subvencions que ofereix el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya o bé en les assegurances castelleres amb les que compten les colles membres de la federació. La primera sessió, a càrrec de Georgina Garcia, del Servei de Promoció i Dinamització de la DGCPAC, i Anna Verge de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) que han presentat els diferents objectes de subvenció de concurrència pública als que ens podem acollir les colles castelleres i han resolt els principals dubtes plantejats. En paral·lel, una vintena de persones entraven en el detall de les quatre pòlisses col·lectives de cobertura castellera que tenen totes elles per formar part de la CCCC, i com procedir en cas d’haver-les d’activar.

Després d’una pausa cafè, moment important de trobada i intercanvi entre les colles assistents, la jornada ha seguit amb dos tallers pensats per facilitar la comunicació externa de la colla i la gestió de la tresoreria. En el primer, la Laia Abelló de la cooperativa La Sembra, ha donat eines pràctiques per aprofitar el chatGPT per millorar les campanyes i accions de comunicació dels equips responsables de les colles. Per la seva banda, Enric Rius de Rius Consultors, repetia assistència a la jornada de gestió entrant, en aquest cas, en els bàsics de tresoreria i fiscalitat que tota colla hauria de tenir en compte. Un cop més, un dels moments més destacats de la sessió ha estat l’oportunitat de resoldre dubtes i qüestions concretes.

El matí ha acabat amb una sessió conjunta a càrrec de Maria Masferrer, de l’empresa de producció d’actes i esdeveniments Soulmate, que ha convidat a reflexionar sobre la possibilitat o no de comercialitzar amb els castells, si poden ser un producte comercial, el valor que aquests tindrien, etc., obrint un espai de debat entre les colles que ha permès confrontar diferents punts de vista, opinions i experiències.

Un any més, la jornada de gestió s’ha confirmat com un espai de trobada de gran importància pels equips directius de les colles així com una oportunitat de resoldre dubtes i compartir inquietuds per seguir creixent.