x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Ja està operativa la Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona

17-09-2011

La Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona ja està operativa des d'aquest matí. La presentació oficial d'aquesta eina s'ha ajornat com a senyal de dol per la mort del membre dels Minyons de l'Arboç Ramon Rovira, però la base de dades ja es pot consultar des d'aquest mateix web i el de la Jove de Tarragona. 

 Aquesta base de dades neix del conveni signat entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la Colla Jove Xiquets de Tarragona (CJXT) per tal que es puguin fer cerques on line dels resultats de les actuacions castelleres de totes les colles, des del 1926 fins a l'actualitat. D'aquesta manera, se supera la situació actual, en què existien dues bases de dades amb els resultats castellers, però que no estaven connectades entre elles i per tant no era possible fer cerques globals.

La CJXT va ser pionera en l'ús d'internet i ja el 1996 va crear una base de dades castellera interactiva, que recollia els resultats de les actuacions. La colla va realitzar aquesta feina fins la temporada 2006 (inclosa), mentre què a partir del 2007 va passar a ser la Coordinadora la què va agafar el relleu de recopilar totes les actuacions. A més, la CJXT aporta els resultats de les actuacions anteriors al 1996, gràcies a la col·laboració de l'estudiós Pere Ferrando, amb l'objectiu final d'arribar fins al 1926 (actualment ja estan operatius els resultats del 1970 en endevant). Per la seva banda, la CCCC es compromet a anar incorporant les actuacions actuals i futures.

La Base de Dades resultant, oberta per la consulta al públic en general, és una eina de gran potència tant pels mitjans de comunicació com per les pròpies colles castelleres. Accessible des dels webs respectius de la CCCC i la CJXT, no només permet consultar els resultats de les actuacions, sinó també creuar les dades segons paràmetres com data, colla, castell o resultat del mateix.