x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El nombre de colles membres de la Coordinadora arriba a 65

20-04-2012

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar el passat 16 d'abril l'ingrés de tres noves colles: els Castellers de Berga, els Arreplegats de la Zona Universitària i els Xiquets d'Alcover. D'aquesta manera, el total de colles membres de la CCCC és de 65 any, una quantitat a la que mai s'havia arribat. El nombre màxim de colles a la Coordinadora havia estat de 63, l'any 2003, tot i que en aquell moment hi havia diverses agrupacions que, de fet, estaven inactives.

Pel que fa als nous membres, els Castellers de Berga són un projecte molt nou, que es va iniciar a finals de 2011 i amb els primers assajos ja dins aquest any. La seva intenció és presentar-se públicament l'1 de Maig i fer el bateig al juliol. Un procés similar han viscut els Xiquets d'Alcover, tot i que en aquesta població hi havia hagut una colla que va actuar per darrer cop el 2006. La seva intenció és presentar-se en públic per Sant Jordi. 

En canvi, els Arreplegats són una colla universitària que, de fet, va nèixer el 1996. Des de llavors han passat per la colla més d'un miler d'estudiant, i és l'agrupació universitària que ha demostrat més ambició i nivell, arribant a descarregar el quatre de vuit l'any 2009.