x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells, protagonistes en l'acte central de la Universitat Catalana d'Estiu

23-08-2011

Dins la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que s'està celebrant aquests dies (del 16 al 24 d'agost), els castells han estat els protagonistes en l'acte plenari del dia 22. L'acte ha servit per a retre homentage al Cant de la Sibil.la i al Castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l'Unesco el passat 16 de novembre.

En l'acte hi ha intervingut Patrícia Trapero (vicerectora de la Universitat de les Illes Balears), Antoni Nughes (esponsable del patrimoni diocesà Alguer-Bosa), Vicenç Villatoro (director de l'Institut Ramon Llull), i Anna Guasch, presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC). La intervenció de la Presidenta es va centrar en destacar els valors dels castells, a més, es va poder veure el vídeo promocional de "Els Castells, Patrimoni de la Humanitat".

El dia 17 es va oferir una jornada dedicada als castells. Durant el matí es projectà l'audiovisual "Castells, torres humanes de Catalunya" i a continuació es van poder escoltar diverses ponències: "Panoràmica del món casteller 2011: el moment més dolç" a càrrec de Guillermo Soler (gerent de la CCCC), "Els castells com a exemple de Patrimoni Immaterial de la Humanitat" a càrrec de Lluís Garcia Petit (cap de Patrimoni del Centre Unesco de Catalunya), i "Tradició i futur en el món casteller" a càrrec de Miquel Botella (vicepresident de la CCCC). A la tarda es va fer un taller pràctic de castells sota la direcció de la colla Castellers de Riberal.  

En conjunt, els actes han gaudit d'una gran acceptació, la participació ha superat la cent cinquantena de persones.