x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Comunicat de la Direcció Científica i Mèdica de la CCCC en relació al COVID-19

10-03-2020

Davant les recents informacions aparegudes amb la recomanació per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’aturar totes les activitats extraescolars arran de l’epidèmia actual pel Coronavirus SARS-CoV-2, des de la Direcció Científica i Mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya recomanem l’anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera amb canalla.

Segons indicacions del Departament de Salut, durant les properes hores les recomanacions podrien ser més restrictives. Tenint en compte això i la naturalesa de la nostra activitat, que no s’entén sense la canalla, recomanem l’anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera, en el sentit més ampli, prevista per a avui i els propers dies, a l’espera de noves indicacions i directrius per part de Salut, amb qui mantenim un contacte permanent.

Us recordem que es tracta d’una infecció vírica molt semblant a la grip estacional i que afecta principalment a gent gran o amb patologies cròniques de base. Les mesures a prendre són, doncs, molt similars a les recomanades davant de qualsevol malaltia respiratòria d’origen viral. Tot i així, en aquest moment s’estan prenent mesures per a evitar que continuï la seva propagació i protegir les persones més vulnerables. És per això que recomanem:

1. Renteu-vos les mans amb sabó de manera freqüent, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Recordeu que l’ús de la solució alcohòlica sense un rentat de mans previ adequat no és efectiu.
2. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
3. Eviteu el contacte proper (almenys una distància d’1,5-2 metres) amb persones que patei-xen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.
4. Eviteu compartir menjar, beguda i estris (coberts, gots, ampolles d’aigua, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
5. En cas de sospita de grip o malaltia respiratòria, especialment si heu estat a una zona de risc o en contacte amb algun cas confirmat d’infecció per SARS-CoV-2 els darrers 14 dies, cal consultar trucar al 061 i, evidentment, no acudir assaig fins a estar recuperat

Mantindrem el contacte constant amb el Departament de Salut i us mantindrem puntualment informats davant de qualsevol canvi o nova indicació.