x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Comunicat de la Direcció Científica i Mèdica de la CCCC en relació al COVID-19

Davant les recents informacions aparegudes amb la recomanació per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’aturar totes les activitats extraescolars arran de l’epidèmia actual pel Coronavirus SARS-CoV-2, des de la Direcció Científica i Mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya recomanem l’anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera amb canalla.

Segons indicacions del Departament de Salut, durant les properes hores les recomanacions podrien ser més restrictives. Tenint en compte això i la naturalesa de la nostra activitat, que no s’entén sense la canalla, recomanem l’anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera, en el sentit més ampli, prevista per a avui i els propers dies, a l’espera de noves indicacions i directrius per part de Salut, amb qui mantenim un contacte permanent.

Us recordem que es tracta d’una infecció vírica molt semblant a la grip estacional i que afecta principalment a gent gran o amb patologies cròniques de base. Les mesures a prendre són, doncs, molt similars a les recomanades davant de qualsevol malaltia respiratòria d’origen viral. Tot i així, en aquest moment s’estan prenent mesures per a evitar que continuï la seva propagació i protegir les persones més vulnerables. És per això que recomanem:

1. Renteu-vos les mans amb sabó de manera freqüent, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Recordeu que l’ús de la solució alcohòlica sense un rentat de mans previ adequat no és efectiu.
2. Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
3. Eviteu el contacte proper (almenys una distància d’1,5-2 metres) amb persones que patei-xen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions.
4. Eviteu compartir menjar, beguda i estris (coberts, gots, ampolles d’aigua, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
5. En cas de sospita de grip o malaltia respiratòria, especialment si heu estat a una zona de risc o en contacte amb algun cas confirmat d’infecció per SARS-CoV-2 els darrers 14 dies, cal consultar trucar al 061 i, evidentment, no acudir assaig fins a estar recuperat

Mantindrem el contacte constant amb el Departament de Salut i us mantindrem puntualment informats davant de qualsevol canvi o nova indicació.

10-03-2020