x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC, nou membre de la Càtedra URV per l’estudi del fet casteller

30-10-2019

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha signat un conveni de col·laboració per donar continuïtat a la “Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller”, que va néixer el 20 de febrer de 2017 de la mà de la Universitat Rovira i Virgili i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. 

L’objectiu fundacional de la Càtedra és esdevenir una eina de reflexió interdisciplinària, debat i divulgació a l’entorn de la cultura i evolució dels castells des de l’excel·lència de la recerca històrica, tot impulsant diferents accions per promoure el fet casteller: la creació d’un espai per a la investigació i el debat científic; divulgació entre les escoles i els instituts dels valors de superació, integració multicultural, treball en equip, autoconfiança i fer país, així com l’organització i realització de cursos, seminaris, reunions de treball i jornades destinades a potenciar la recerca i la formació per tal que cada vegada més la gent conegui la terminologia castellera i la sàpiga interpretar. També està previst promoure exposicions, tallers, workshops, cicles de conferències o seminaris i la promoció de l’estudi, inventari, catalogació i difusió dels arxius de les colles castelleres i de particulars sobre el fet casteller.

L’entrada de la CCCC, amb la conformitat de l’altre membre de la Càtedra, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, pretén impulsar diferents iniciatives en la línia dels objectius fundacionals i d’interès transversal pel món casteller, mantenint l’estudi fundacional que, des d’un inici, està duent a terme el Dr. Àlex Cervelló.

Aquest any estan previstes diferents accions amb el 10è aniversari de la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la UNESCO com a protagonista, el 16 de novembre. S’està treballant en la definició d’unes jornades acadèmiques, una exposició de fotografia de la mà del Col·lectiu Fort i altres iniciatives que s’aniran presentant properament.